Aquest és un bloc per fer veure i entendre la idea de voler votar,...

Volem votar i que TOTHOM VOTI, i aquí us donarem raons perquè ens ajudeu a entendre per què volem que hi siguem tots!!!!

Cada setmana penjarem uns enllaços per poder expressar les nostres idees

De totes les afirmacions en podem donar referències amb cites (espanyoles o internacionals per no utilitzar les catalanes i no ser titllades d´opinions parcials).

Si et subscrius, et serà més fàcil saber les actualitzacions

Gràcies per la paciència de llegir fins aquí. Estem en contacte

diumenge, 26 d’octubre del 2014

16: SETMANA -2: TEXTOS, PSICOLEGS PER LA INDEPENDÈNCIA I DELS EMPRESARIS...

Avui volem plantejar l´entrada setmanal al bloc dividint-la en tres apartats.

En el primer apartat presentem alguns textos d´actualitat on volen prendre el pols al procés:

  • En el primer intentem veure què som i que no som (text que ja va sortir fa unes setmanes),  del Matthew Tree

  • El segon ens parla de les paradoxes del procés soberanista:

  • El tercer és un comentari del Vicent Partal que va publicar a Vilaweb (important el text i els comentaris posteriors): Nosaltres anem passant.


  • I el quart és un article del Salvador Cardús que he resumit una mica però que podeu trobar integrament a l´Ara Premium
SALVADOR CARDÚS | Actualitzada el 20/10/2014 19:54
El Salvador Cardús analitza els perills en el que ens enfrontem en aquest procés.
EL PRIMER PERILL consisteix a convertir cada nova fita del desafiament independentista en una qüestió de tot o res. Ara hi ha el risc de fer-ho amb les eleccions anticipades, dites plebiscitàries, en voler convertir-les en un referèndum definitiu, en l’ara o mai que ha de permetre la declaració última d’una independència que cauria ipso facto. La meva opinió és que aquesta lògica agonística, molt útil per assegurar una resposta massiva a cada nova etapa, amaga que no n’hi ha cap que resolgui res definitivament. Encara més: s’hauria d’advertir que si en una d’aquestes fites punxem, caldrà seguir endavant i redefinir estratègies.
SEGONAMENT, ÉS SUÏCIDA l’apel·lació obsessiva a la unitat de tothom i tothora, sigui societat civil, siguin partits. És cert que la unitat ens proporciona força, però perseguint la unitat també es pot perdre el temps, seguir estratègies erràtiques o forçar submissions. Però, esclar, després de dir que en depèn tot, quan la unitat es trenca en algun punt, es reacciona amb histerisme, en un clima de tensions desbordades que ens podríem estalviar perfectament. La unitat és un aliat estratègic, no una finalitat en ella mateixa. I això també val a l’hora de pensar en futures aliances electorals.
EN TERCER LLOC, hauríem d’aturar l’ encara més difícil circense en les dinàmiques de mobilització social. Portem uns quants anys sense parar. Uns s’hi han afegit més a darrera hora, però molts no han parat des de finals de la dècada passada. Atenció, doncs, a una saturació que pot ser de mobilització, de finançament, de marxandatge, de spam propagandístic a la xarxa, iconogràfica... Ens hauríem de relaxar una mica, que el camí és llarg.
FINALMENT, I EN CINQUÈ lloc, considero que darrerament es trepitgen molt arriscadament les línies que haurien de separar clarament l’acció pròpia de la societat civil -amb una notable legitimitat popular- de l’acció que és responsabilitat de les institucions polítiques -amb tota la legitimitat democràtica-. Si el govern convoca un procés participatiu, ¿cal esperar el vistiplau de l’ANC i Òmnium per respondre-hi positivament? ¿Són aquestes entitats les que han d’imposar terminis - deadlines - a la convocatòria d’unes eleccions anticipades? ¿Els partits els han de cedir la iniciativa a l’hora de negociar una llista electoral conjunta?
POTSER NO HI HA HAGUT errors, però estem assumint riscos que cal avaluar correctament. Una bona amiga de complexió menuda amb qui havíem fet grans excursions de muntanya -només vençuda aquest estiu per un càncer implacable-, davant dels desafiaments més elevats, sempre ens recomanava el “passet dels Alps”: curt i constant. Sempre vam arribar al cim.

En el segon apartat us presentem un bloc que pot ser interessant a aquestes alçades: Psicòlegs per la independència:



I al tercer apartat parlem d´un altre col.lectiu important i complex. Són els empresaris que el passat dimecres van fer un acte d´afirmació (Centre Català de Negocis) Us deixo l´enllaç perquè feu un tria-i-remena .


Bona setmana i endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada