Aquest és un bloc per fer veure i entendre la idea de voler votar,...

Volem votar i que TOTHOM VOTI, i aquí us donarem raons perquè ens ajudeu a entendre per què volem que hi siguem tots!!!!

Cada setmana penjarem uns enllaços per poder expressar les nostres idees

De totes les afirmacions en podem donar referències amb cites (espanyoles o internacionals per no utilitzar les catalanes i no ser titllades d´opinions parcials).

Si et subscrius, et serà més fàcil saber les actualitzacions

Gràcies per la paciència de llegir fins aquí. Estem en contacte

dissabte, 4 d’octubre del 2014

13: SETMANA -5 : JUBILATS: Què passarà amb les pensions. O que és fals del que diuen que passarà

La gent gran ha estat sempre molt valenta. Ha patit guerra i/o postguerra, privacions, drames familiars, ...
No tingueu por. Mireu la gent jove que és el futur. Però mireu també tota la gent que ha vingut abans que vosaltres. Molts sh´an sacrificat o han donat  el seu temps, la seva energia, el millor de les seves vides per un futur millor.

Penseu que el que es diu a nivell oficial és fals. La por o l´amenaça no pot ser mai un argument (és un antiargument:no us bellugueu pq patireu vosaltres). Hi ha incerteses, és cert. El futur no està escrit però hi ha evidències que indiquen que no pot anar d´una altra manera que bé. I el que sí està clar és que si es continua a Espanya es va buidant la bossa de reserva de les pensions, tenim un deute que ja supera el 100% del PIB i la perspectiva no és de canvi positiu.
A la gent jove no li pesa la seva pròpia història però sí li pesa la manca d´expectatives de futur. Volen lluitar per millorar. Doneu-lis un cop de mà.


DESENVOLUPAMENT DEL TEMA DEL BLOC : EL CLAUER
Catalunya seria capaç de fer front a les pensions i les prestacions d’atur amb un Estat propi, segons els càlculs de la pròpia conselleria d’Economia. Si el país hagués gaudit d’una Seguretat Social pròpia, entre 1995 i el 2010 hauria acumulat un excedent de 24.774 milions d’euros, si no fos perquè Catalunya aporta el 19,2% de les cotitzacions socials de l’Estat espanyol i només rep el 17,3% de les prestacions. A més, tant el dret a l’atur com a la pensió són drets adquirits a títol personal, així que totes les persones tindrien garantit el respecte a la seva vida laboral, que és la que determina la quantitat d’aquestes prestacions.
Cal recordar que, pel fet de tenir una taxa d’atur inferior i uns ingressos per persona més elevats que Espanya, la sostenibilitat del sistema seria més segura i es podrien, fins i tot, millorar les prestacions. Un estudi calcula que si Catalunya gestionés la Seguretat Social i els excedents que tradicionalment ha generat es podrien incrementar les pensions de jubilats i vídues un 10% i abaixar les cotitzacions d’empreses i treballadors un 14,7%.

Aquesta guardiola de 24.774 milions –inexistent perquè l’Estat espanyol se la va quedar per quadrar el dèficit d’altres comunitats autònomes- hauria estat suficient per no desestabilitzar les finances de la Generalitat en anys de crisi, quan les contribucions al sistema són inferiors a les prestacions. El model actual es basa en el fet que els jubilats tenen garantides les seves quotes mentre a Catalunya hi hagi una base de treballadors suficients per generar els recursos necessaris. D'altra banda, l’Estat espanyol té un fons de reserva que actualment suma uns 67.571 milions d’euros, el 18% dels quals correspondrien a Catalunya pel seu pes en el PIB (Producte Interior Brut). Serien uns 13.000 milions d’euros, suficients, atès que el dèficit de la Seguretat Social catalana va oscil·lar entre els 1.252 milions i els 2.142 milions d’euros entre 2009 i 2010.

Si voleu més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada